Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri Etkinliklerimiz
26 Ocak 2024

Ocak Ayı Serviks (Rahim Ağzı) Kanseri Farkındalık Etkinliği olarak hastanemizde halkımızı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek için Rahim Ağzı kanseri standı kurularak faaliyet yapılmıştır.  Ayrıca Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanımız Op. Dr. Bünyamin ÇİM tarafından tüm hastane çalışanlarına Serviks Kanseri Eğitimi verilmiştir. Doktorumuzun mesajı 9-14 yaş arasında bulunan erkek ve kız çocuklarınıza aşısını yaptırmak, tarama testlerini düzenli yaptırmak,  sigara kullanmamak, Güvenli cinsel ilişki için danışmanlık almak ve 30-65 yaş arası kadınların 5 yılda bir HPV-DNA testi için smear aldırmalarını önermektedir.
Hastanemizde Rahim Ağzı Kanserinin erken teşhis edilmesi için tarama amaçlı HPV-DNA testi veya Pap-smear testlerinin numune alımını  Kadın Doğum Uzmanımız ve ebelerimiz yapmakta ve tanı için bu numuneler Gaziantep Binevler KETEM yani Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine gönderilmektedir.

Rahim ağzı Kanserini önlemek için;

1.“Serviks kanserini önlemek için, bilgilenin, bilgilendirin. Doğru bilgiye ulaşın.

Bilinçli    toplum sağlıklı gelecektir!”

2. Dünya Sağlık Teşkilatı’nın verilerine göre rahim ağzı kanseri dünyada ortadan   kaldırılabilecek ilk kanser türü olarak gösterilmektedir.

Serviks kanseri, aşılama, tarama ve etkin tedavi için kapsamlı bir yaklaşımla bir halk    sağlığı sorunu olarak birkaç nesil içinde sonlandırılabilir!

3. Serviks kanserinden korunmak için;

Doktor kontrollerinizi ihmal etmeyin.

Tarama testlerinizi düzenli yaptırın.

Tütün ve tütün ürünlerinden uzak durun.

Obeziteye karşı önlem alın.

Sağlıklı beslenin.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirin.

Cinsel yolla bulaşabilecek hastalıklara karşı tedbirli olun.

“BİLGİLENİN, BİLGİLENDİRİN, DOĞRU BİLGİYE ULAŞIN”

Rahim Ağzı Kanseri etkinlik 1
Rahim Ağzı Kanseri etkinlik 2