TÜBERKÜLOZ FARKINDALIK HAFTASI ETKİNLİKLERİ
12 Ocak 2024

Ülkemizde her yıl, Ocak ayının ilk pazar günü ile başlayan haftada, toplumun tüberküloz (verem) hastalığı hakkında bilgilendirilmesi ve dikkatinin çekilmesi amacıyla “Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası” etkinlikleri düzenlenmektedir. İslahiye Devlet Hastanesi olarak çalışan personelimize Tüberküloz hastalığı, tanısı, belirtileri, tedavi yöntemleri ve  korunma yolları ile ilgili İç Hastalıkları Uzman Hekimimiz Murat KIRDAR eğitim vermiştir. Ayrıca Tüberküloz hastalığının önemini vurgulamak, farkındalık geliştirmek amacıyla hastanemizde stand açıp halkımıza yönelik kısa bilgilendirmelerle konunun önemini anlattık.

Hastalarımıza önerilerimiz tedavilerini düzenli bir şekilde sürdürmeleri ve tamamlamalarını sağlamalarıdır.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Tüberküloz Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü programın nihai hedefi VEREMSİZ BİR TÜRKİYE olup bu hedefe ulaşabilmesi için;

• Bebeklere BCG aşısının zamanında yaptırılması,
  • Bireysel ve toplumsal hijyen kurallarına uyulması,
  • Uzun süreli öksürük ya da tüberküloz hastası ile temas edilmesi durumunda, vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi,
  • Tüberküloz hastası ve temaslılarının, ilaçlarını, sağlık personelinin gözetiminde ve düzenli bir şekilde kullanmaları oldukça önemlidir.

• TB İDH 1
    TB İDH 2