28 EYLÜL DÜNYA KUDUZ GÜNÜ
01 Ekim 2021

Kuduzun öneminin anlaşılması ve hastalığa ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ilk kuduz aşısını geliştiren Louis Pasteur'ün ölüm tarihi olan 28 Eylülü “Dünya Kuduz Günü” olarak belirlemiştir. Bu kapsamda hastanemiz Eğitim Biriminin  planladığı Eğitici Dahiliye Uzman Hekimi Dr. Sadık OLUK  tarafından  Kuduz Hastalığıyla ilgili tüm hastane personellerine eğitim verilmiştir. Hastanemiz Acil Servisinde de  Acil Servis personellerimiz tarafından halkımıza yönelik bilgilendirme amaçlı stand kurularak broşür dağıtımı aynı zamanda bilgilendirme yapılarak farkındalık oluşturmaya çalışmışlardır.

KUDUZ-1.jpg

KUDUZ-2.jpg