Gaziantep’in İslahiye İlçesinde faaliyette bulunan İslahiye Devlet Hastanesi bünyesine kazandırılan 10 Yataklı Palyatif Bakım Merkezi hizmete açıldı.
22 Mayıs 2019

Yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan sorunlarla karşılaşan hastalarda ve diğer semptomları değerlendirmek, erken tanımlamak, bu kişilere aile yakınlarına tıbbı, psikolojik, sosyal ve manevi destek vererek acılarını hafifletmek veya önlemek, yaşam kalitesini geliştirmek için faaliyet göstermek amacıyla Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nün destek ve katkılarıyla, İslahiye Devlet Hastanesi 10 Yataklı Palyatif Bakım Merkezi hizmete açıldı.

Palyatif bakım, uzmanlaşmış ve gönüllülük esası ile de çalışması gereken bir ekibin işidir. Hastaların, son ana kadar aktif bir yaşam sürmeleri için destek sağlar. Hasta yakınlarına hasta bakımı konusunda eğitim vermeyi ve onların da bu bakıma aktif katılımlarını sağlamayı amaçlar. Yaşam kalitesini arttırır ve aynı zamanda hastalık sürecini olumlu olarak etkileyebilir.

Palyatif bakıma ihtiyaç duyan başlıca hastalar; Alzheimer,inme gibi Nörolojik  hastalığı olan hastalar , ileri derecede organ yetersizliği olan hastalar, tedaviye yanıt vermeyen kanser hastaları, beslenmesi fiziksel ve Nörolojik/psikolojik nedenlerle bozulmuş beslenme desteğine ihtiyaç duyan hastalar, yatak yarası olan yatağa bağımlı hastalardır.

İslahiye Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Mustafa YILDIZ açıklamasında, İslahiye Devlet Hastanesi bünyesine kazandırılan 10 Yataklı Palyatif Bakım Merkezi’nin  açılma sürecinde ekip olarak çalışan başta hastane personeli olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

bgiriş.jpeg