İSLAHİYE İLÇE DEVLET HASTANESİ
Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü
İslahiye İlçe Devlet Hastanesi

Vakum ekstraktör yardımı ile ilk normal doğum

Güncelleme Tarihi: 30/04/2018

Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümümüzde daha önce hiç normal doğum yapmamış, bir defa  sezaryen doğum gerçekleştirmiş olan anne adayımıza kadın hastalıkları ve doğum uzmanımız Op.Dr.Seçkin Tuna Kaplan tarafından vakum ekstraktör yardımı ile ilk normal doğumu yaptırılmıştır.

Hastanemizde uzmanımız tarafından ikinci kez sezaryen sonrası normal doğum gerçekleştirilmiştir.
Sancılanma şikayetiyle acil servis aracılığıyla kliniğimize başvuran miad daha önceden geçirilmiş 1 alt segment transvers sezaryen operasyonu öyküsü olan, hiç normal doğum yapmamış aktif eylemdeki anne adayımız Usg ve vajinal muayenesinin ardından acil ameliyathane şartları, anestezi ve reanimasyon uzmanı mevcudiyeti ve hazırda kan ürünleri tedariğiyle birlikte vakum ekstraktör yardımı ile  sezaryen sonrası vajinal doğum (SSVD) ile doğurtularak sağlıklı 3600 gram 50 cm 10 APGAR skorlu erkek bebek dünyaya getirmiştir. Doğum sonrası anne ve/veya bebekte her hangi bir olumsuz durum izlenmemiştir.

Ülkemizde sadece bazı 3.basamak hastaneler ile metropollerde yapılabilen SSVD’nin yeterli acil cerrahi koşullarına ,anestezi ve reanimasyon ekibine, deneyimli ebe ve kadın hastalıkları ve doğum uzmanları kadrosuna sahip hastanemizde de başarıyla ikinci sefer gerçekleştirildiğini belirtmekten büyük mutluluk duymaktayım.

Bize tüm bu yeterli fiziksel donanımı sağlayan, sezaryen oranlarının düşürülmesinde gerekli bilincin aşılanmasında öncülük eden, anne okuluna ve gebe eğitimine büyük destek sağlayan ve anne/bebek dostu hastane olabilmemiz için üstün çaba sarf etmekte olan başhekimimiz sayın  Op.Dr.Furkan Kırık Bey’e de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
Tüm anne adaylarının bebekleri ve kendi sağlıkları için doğum şekli konusunda takip edildikleri kadın hastalıkları ve doğum uzmanının önerilerini dikkate almaları gerektiğinin ve her hastanın koşulunun farklı olduğunun altını bir kere daha çizmek istiyorum.

WhatsApp Image 2018-02-16 at 2.41.46 PM.jpeg