İSLAHİYE İLÇE DEVLET HASTANESİ
Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü
İslahiye İlçe Devlet Hastanesi

Kapalı rahim alma ameliyatı (Laparaskopik Histerektomi)

Güncelleme Tarihi: 30/04/2018

İleri düzey hastahanelerde uygulanabilen ‘’Kapalı rahim alma ameliyatı (Laparaskopik Histerektomi) İslahiye’de ilk kez hastahanemiz Kadın hastalıkları ve Doğum uzmanı Op.Dr.Oğuz UYAR tarafından başarıyla gerçekleştirilmiştir. Yine Hastahanemizde ilk olarak ‘’Sakrospinöz fiksasyon, Burch Sakrokolpopeksi, Operatif Histereskopiyle myom ameliyatı , mini sling, acil durumlarda uygulanan hipogastirk arter ligasyonu ‘’ gibi operasyonlar gerçekleştirilmiştir.

Hastahanemizde artık rutin olarakyapılabilen Laparaskopik Histerektomi  operasyonun avantajları; büyük cilt kesilerine gerek kalmaması, daha az kan kaybı, ağrı ve ilaç tedavisi, daha az intra-operatif and post-operatif komplikasyon, minimal yara izi, daha kısa hastane yatış süresi, daha kısa iş başı yapma süresi, daha az maliyet olmasıdır.

Kadın hastalıkları ve Doğum kliniğimizde diğer jinekolojik operasyonlar da Kapalı (Laparaskopoik) yöntemlerle  rahim sarkması durumlarında tercih edilen rahimin vajenden çıkarılmasıdır (vajinal histerektomi), İdrar kaçırma(tot ), genital estetik ameliyatları da başarıyla gerçekleştirilebilmektedir.

WhatsApp Image 2018-02-15 at 10.14.35 AM.jpeg